Magunkról

A sportok királynője

Az olimpiák legrégebbi és legnézettebb sportága az atlétika, mely szinte minden más sportágban is jelen van. A természetes mozgásformákat, a futást, az ugrást, és a dobást foglalja magában. E mozgások rendszeres gyakorlása hozzájárul az egészség megőrzéséhez, tökéletesíti az ember alapvető mozgáskészségét, fejleszti fizikai képességeit és elősegíti az értelmi, erkölcsi és akarati tulajdonságok helyes kialakítását, alapja az iskolai testnevelésnek.

2011 őszén a budaörsi sportélet egy hiányzó része alakult meg Budaörsi Atlétikai Club néven, mely 2013. január 1-jétől új szakosztályként csatlakozott a nagy múltú Budaörsi Sport Clubhoz.

A budaörsi felnőtt versenyatlétika létjogosultságát már a 2012-es esztendőben kiváló eredmények, sikerek igazolták. Szabó Attila londoni kiváló olimpiai szereplése, a 4x100m-es váltó felnőtt és ifjúsági magyar bajnok címei, országos bajnoki dobogós helyezések okoztak mindenki számára kellemes meglepetést.

Eddig minden évben delegáltunk sportolót világversenyre, és nyertünk Magyar bajnokságot. A tendenciából nem szeretnénk engedni! Célunk az eredményesség évről évre magasabb szintre emelése.

Szeretnénk példát mutatni a lakosságnak, és tudatosítani, hogy a sport elengedhetetlen része társadalmunknak. Olyan szakosztállyá szeretnénk válni, ahová mindenki szívesen jár mozogni egy olyan közegbe, ahol a jelen és jövő kiválóságai sportolnak. Szakosztályunk célja megismertetni a lakosság minél szélesebb rétegeivel az egészséges életmód mellett a sport nagy lehetőségét: egy közösséghez való tartozást.

Kiemelt támogatónk

Támogatóink