Terep és hosszútávfutó híreink

VI. Urbánfy Jenő Emlékverseny

A Futapest Klub idei harmadik versenyét rendezte meg Pomázon 2014.02.06-án. "A felmelegedő időjárás hatalmas sártengert hozott a versenyzőknek a pályán.A rövid és a hosszú táv közül én megint a hosszabb 12 km-es távot vállaltam be, amiben majd 400 m szintkülönbség volt.A kellemetlen incidenseket, amit a talajjal vívtam kivéve egészen kellemes verseny volt. Sajnos csak 1 óra 17 másodperces idő sikerült, ami a 16. helyhez volt eléggé, korosztályban pedig megint lecsúsztam a dobogóról 4. lettem." - derült ki Bíró Károly Róbert beszámolójából.


 

I. Tündér-hegyi Terepfutás

2014. február 16-án rendezte meg a VBTSE a Pétfürdő és a Litér közötti terepfutó versenyét. A 16,4 km-es távon, kemény tereppel kellett megküzdeniük a versenyzőknek. Az előző heti esőzések, még helyenként megnehezítették a résztvevők dolgát. A nehéz körülymények ellenére, "egy jó versenyzéssel" Károlynak sikerült kategóriájában a 3., míg összetettben a 4. helyezést megszereznie.

 


II. OVER Pilis Vertikal Terepfutás /Hegyifutó Magyar Kupa 2. Forduló/2014. március 15-én került megrendezésre az INOV Kupa 2. fordulója a II. Pilis Vertikál Terepfutás Pilisszántón. A versenyzőknek erősen szeles időben egy 6,5 km-es 500 méter szintkülönbséges csak felfelé haladó pályát kellett teljesíteniük. A szűk pálya miatt a verseny biztonsága érdekében a futókat 10 mp-kénti rajtidővel indították. Károly sajnos betegen vett részt ezen a versenyen, így már a táv elején problémái adódtak, de a versenyt becsülettel végig küzdve, 37 perc 52 másodperces időeredményt ért el, amellyel az összetettben a 17. helyezést szerezte meg.


XIX. Győrújbaráti Krosszfutás

Tavaszi záporos körülmények között került megrendezésre hagyományosan Győrújbaráton a XIX. Krosszfutás. Idén szép népes mezőny jelent meg a rajtvonalnál. A nagyok az egy körös 7 km és a 2 körös 14 km-es távon indulhattak útnak. "Jómagam a 14 km-es táv mezőnyében foglaltam helyet - mondta a BSC hosszútávfutója, Bíró Károly Róbert. - A kezdeti nagy megindulás után 2 km után Gerlei Tamás barátommal haladtunk együtt az élen, mely a 2012-es visszavágónak ígérkezett a versenyen. Az első kör végéig folyamatosan együtt haladtunk és fokozatosan leráztuk a mezőny mögülünk. A 2. körben már csak az első hely kérdése volt a nagy tét. Sajnos vesztemre a már évek óta hegyifutással foglalkozó Kicsi bácsi a 12 km-nél meglépett tőle és nem sikerült a táv végéig befognom. Tamás részéről a visszavágás sikerült a 2012-es vereségért időeredménye 57 perc 45 m. perc lett. Én 58 perc 09 m. perces idővel értem a 2. helyen célba. Úgy érzem így se vallottam szégyen, mert a 2010-es senior hegyifutó világbajnoktól kaptam ki."


XXIX. Telekom Vivicitta Városvédő Futás

A BSI idén 29. alkalommal rendezte meg a hagyományos tavaszköszöntő budapesti versenyét a Telekom Vivicitta Városvédő Futást. Károly előzetes felkészülése nagyon jól sikerült, egy új egyéni csúcs reményében állt rajthoz. Sajnos a táv eleje nem sikerült túl jól, de a futás hátrálévő része nagyon jól ment, így a kezdeti nehézségek ellenére sikerült élete 3. legjobb idejét megfutnia félmaratonon (1:20:02). Ez az eredmény az idén sokkal erősebb mezőnyben a 20. helyhez volt elég.


Püspökerdei Futás 2014. Tavasz

A hagyományos tavaszi Püspökerdei Futás 2014. április 23-án került megrendezésre a Széchenyi Egyetemi Napok (SZEN) keretében. A remek időjárásban rengeteg futó állt rajthoz a klasszikus 5,7 km-es táv legyőzésére. A rendkívül erős mezőnyben Karesznak a 4. helyezést sikerült megszereznie.


XXIX. Solitudelauf

"Életem első németországi útján a gerlingeni félmaratonon vettem részt - derült ki Károly beszámolójából. - Gerlingen, mint Tata testvérvárosa több barátommal jutottam ki a versenyre Tata városát képviselve. A festői környezetben reggel szakadt az eső a verseny előtt pár órával. 9 óra 40-kor a gerlingeni erdőben rajtoltunk el, már eső nélkül enyhén hűvös időben. A gyönyörű erdőben krossz terepen tettük meg a félmaratoni távot. A befutó a kisváros szívében volt. Az összetett első 10 helyéből 4 helyett szereztek meg a magyar (tatai) futók. Avar András nagy versenyben lemaradt a dobogóról 4. helyen végzett, a korosztályában 2. lett. Kovács Koko András 5. helyen futott be, mellyel korosztályát megnyerte Gerlei Tamás előtt, aki összetettben 7. lett. Jó magam a 10. helyen érkeztem a célba, ezzel az 1:22:15-ös eredménnyel a korosztályomat utca hosszal nyerten a vetélytársak előtt. Jövőre remélem megint eljutok erre a versenyre"

Ezúton is szeretnék gratulálni az egész szakosztály nevében Károlynak a téli-tavaszi eredményeihez! További sportsikerekben gazdag és sérülésektől mentes esztendőt kívánunk!

 

#KD

Kiemelt támogatónk

Támogatóink